Zes plannen geselecteerd voor Telefilms 2017 (uitzending 2019)


Voor de Telefilms van 2019 hebben de publieke omroepen zes plannen geselecteerd voor de tweede fase.

Voor de Telefilms van 2019 kwamen 74 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen zes plannen geselecteerd voor de tweede fase. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan.

Het genre voor de Telefilms van 2019 is de familiefilm, waarbij de jeugd vanaf zes jaar mee kan kijken. De verhalen zijn eigentijds, prikkelend, verrassend en/of spannend met uitgewerkte en aansprekende karakters in een sterk verteld verhaal. De films worden in 2019 uitgezonden bij Zapp op NPO 3.

De zes titels in alfabetische volgorde:

Fully Hooked Up

Jips droom komt uit als haar gezin besluit met een camper de wijde wereld in te trekken om wilde beren te zien. Als pap onderweg een paniekaanval krijgt en ook de andere gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit de achtjarige meid haar eigen plan te trekken.

Scenario Janneke van der Pal
Regie Steven Wouterlood
Producent Topkapi Films
Omroep NTR

 

Hiernamaals

Familiefilm over de prijs van geluk. Na de dood van haar moeder heeft Sam (14) de zorg van haar twee broertjes op zich genomen. Als ze zelf na een ongeluk in het Hiernamaals belandt en er achter komt dat ze haar leven over kan doen, besluit ze alles op alles te zetten om de dood van haar moeder te voorkomen.

Scenario en regie Willem Bosch
Producent  Pupkin
Omroep BNNVARA

 

Het irritante eiland

Een eeuwenoude vloek, een eiland vol irritante mensen, een behekste minister-president en één eenzame jongen vol dromen die het tij misschien kan keren.

Scenario Tim & Wart Kamps
Scenariobijdrage Don Duyns
Regie Albert Jan van Rees
ProducentCTM Films
Omroep VPRO

 

Taiki, de Japanse wolf

Chiel en Linda vertrekken weinig uitgerust met hun kinderen naar Zweden voor een avontuurlijke vakantie. Onderweg lopen de irritaties zo hoog op, dat ze zoon Bruno (9) uit de auto zetten. Als hij vervolgens in het woud verdwijnt, krijgt de vakantie een wel erg avontuurlijke wending.

Scenario Karin van der Meer
Regie Mirjam de With
ProducentFiction Valley
Omroep EO

 

De tand des tijds

Niemand vindt de geschiedenislessen van meester Menno leuk. Maar wanneer hij een magische talisman vindt stort hij zijn leerlingen in een avontuur van alle tijden.

Scenario Tingue Dongelmans en Marc Veerkamp, naar een idee van Joost van den Bosch & Erik Verkerk
Regie Joost van den Bosch & Erik Verkerk
ProducentThe Film Kitchen
Omroep AVROTROS

 

Zomer zonder mama

Terwijl haar moeder als oorlogscorrespondente naar Syrië reist, logeert Suzan (10) in de zomervakantie bij haar oma. Daar ontmoet ze Parni, een tienjarige vluchtelinge uit het asielzoekerscentrum. Die vriendschap zal haar leven veranderen.

Scenario Kate Brown
Regie Sanne Vogel
ProducentJOCO Media
Omroep KRO-NCRV

24 mei 2017