Zes plannen geselecteerd voor doorontwikkeling Telefilm 2019 (uitzending 2021)


In het kader van Telefilm 2019 (uitzending 2021) zijn zes plannen gekozen voor verdere ontwikkeling en - indien akkoord bevonden door de omroep - voor productie.

Eind 2021 zullen de producties op TV te zien zijn.

De hoorzitting

Een populaire premierskandidaat en een bekende thrillerboekenschrijfster staan tegenover elkaar in de rechtbank, nadat zij hem vlak voor de verkiezingen van seksueel misbruik beschuldigt.
Producent 
Nuts & Bolts
Scenario Lykele Muus
Regie Saskia Diesing
Omroep BNNVARA

Herman, seriemoordenaar tegen wil en dank

De alcoholistische Herman wil zijn dochter niet langer tot last zijn en besluit een moord te plegen, zodat hij de gevangenis in gaat waar er voor hem gezorgd wordt. Als hij niet gepakt wordt, volgt al snel een tweede
moord. En een derde. Het geeft Herman een luguber soort grip op zijn leven, maar hoe lang kan hij hiermee doorgaan voordat hij alsnog wordt opgesloten..?
Producent 
Nuts & Bolts
Scenario Thomas van der Ree
Regie Joost Reijmers
Omroep KRO-NCRV

Vermist

Ron is een gepensioneerde rechercheur. Als zijn 15-jarige kleindochter wordt vermist, gaat hij zelf op onderzoek uit en neemt het recht in eigen hand. Een thriller over de angst en onzekerheid als je (klein)kind niet meer thuis komt, over het mediacircus, de volkswoede, en de vraag of een veroordeelde zedendelinquent recht heeft op een nieuw begin. (Voorheen: Hockeymeisje).
Producent Family Affair Films
Scenario Boris Paval Conen
Regie Boris Paval Conen
Omroep MAX

Alles van waarde

Nadat twee mannen ‘s avonds laat ernstig in elkaar geslagen zijn probeert een ambitieuze vrouwelijke rechercheur te achterhalen wat er werkelijk speelt. Haar drang naar de waarheid zet de mannen ertoe aan om, ondanks hunzelf, een huwelijk en de kerkgemeenschap, uit te komen voor hun ware gevoelens.
Producent 
Family Affair Films
Scenario Cecilie Levy
Regie Stanley Kolk
Omroep EO

Along the way

Aangrijpende, maar vooral confronterende film over twee jonge vrouwen, een tweeling, die door het verlies van hun ouders gedwongen worden om te overleven in een vijandige wereld. Om hun vlucht te kunnen betalen komen ze zichzelf tegen als ‘sisters in crime’ in dienst van mensensmokkelaars en drugsdealers.
Producent 
BALDR Film
Scenario Jan Eilander en Jolein Laarman
Regie Mijke de Jong
Omroep VPRO

Good bad girl

Wanneer agent Alize (22) reageert op een oproep van de meldkamer, treft ze het lichaam van een jonge vrouwelijke hiphopartiest aan. Wat op het eerste oog een eenvoudige overdosis lijkt, blijkt al snel een deur te openen naar een veel grotere zaak. Als ze stuit op discriminatie binnen haar eigen eenheid, besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan.
Producent 
Circe Films
Scenario Marta Parlatore
Regie Mete Gümürhan
Omroep NTR