Zes nieuwe Telefilms vanaf 19 september 2021 op NPO 3


De nieuwe reeks Telefilms, met als gemeenschappelijk thema misdaad, wordt in twee delen uitgezonden op NPO 3.

De eerste drie titels worden wekelijks vanaf zondag 19 september 2021 uitgezonden; de volgende drie wekelijks vanaf maandag 3 januari 2022.

De zitting

Zondag 19 september, 20.25 uur
Vlak voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch beschuldigd van seksueel misbruik. De bekende thrillerschrijfster Amanda Richter beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje. De Zitting toont de rechtszaak die hierop volgt.  Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten?

Cast: Jacob Derwig, Kim van Kooten, Ellen Parren, Lykele Muus, Romana Vrede, Jaap Spijkers, Nazmiye Oral, Bram Suijker, Fabian Jansen, Frederik Brom, Tanja Jess, Truus te Selle, Jouman Fattal, Kiefer Zwart, Ali Ben Horsting, e.a.
Regie: Saskia Diesing
Scenario: Lykele Muus
Producent: Nuts & Bolts Film Company
Omroep: BNNVARA

Meer informatie over De zitting vind je in het Filmarchief van Telefiilm

 

Dwaalspoor

Zondag 26 september, 20.25 uur
Als de kleindochter van de gepensioneerde rechercheur Ron vermist raakt, kost het hem grote moeite om zich buiten het onderzoek te houden. Naarmate de angst en onzekerheid bij hem en zijn familie toenemen, raakt zijn geduld op en start hij een eigen onderzoek. Uit liefde voor zijn kleindochter gaat hij daarbij over grenzen, maar tot welke prijs?

Cast: Raymond Thiry, Tim Haars, Anniek Pheifer, Rhodé Gerrits, Werner Kolf, Malou Gorter, Guy Clemens, e.a.
Regie & scenario: Boris Paval Conen
Producent: Family Affair Films
Omroep: MAX

Meer informatie over Dwaalspoor vind je in het Filmarchief van Telefilm

 

Alles van waarde

Zondag 3 oktober, 20.25 uur
In de schaduw van een kerk worden ’s nachts twee mannen, Marc en Rick, in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Anti-homo geweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur probeert te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? Welke geheimen spelen er nog meer in deze religieuze gemeenschap?

Cast: Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof, Lisa Smit, e.a.
Regie: Stanley Kolk
Scenario: Cecilie Levy
Producent: Family Affair Films
Omroep: EO

Meer informatie over Alles van waarde vind je in het Filmarchief van Telefilm

 

Herman vermoordt mensen

Maandag 3 januari 2022
De aan lager wal geraakte alcoholist Herman heeft professionele hulp nodig, en krijgt die maar niet. Hij besluit dat hij de gevangenis in moet zodat er daar voor hem gezorgd wordt. Hij vermoordt een lokale crimineel maar als hij vervolgens aan de politie probeert te bekennen gelooft niemand hem. Herman gaat op zoek naar een tweede slachtoffer. Hoe ver moet hij gaan om in de gevangenis te komen?

Cast: Aus Greidanus, Fockeline Ouwerkerk, Melody Klaver, Ben Cramer, Leny Breederveld, Jetty Mathurin, Lineke Rijxman, Viktor Griffioen, Mustafa Duygulu, Aus Greidanus jr, e.a.
Scenario & regie: Joost Reijmers en Thomas van der Ree
Producent: Nuts & Bolts Film Company
Omroep: KRO-NCRV

Meer informatie over Herman vermoordt mensen vind je in het Filmarchief van Telefilm

 

Good Bad Girl

Maandag 10 januari 2022
De jonge en ambitieuze rechercheur Alize is net terug van zwangerschapsverlof. Tijdens een moordonderzoek ontdekt ze de complexe en tragische waarheid achter de moord op een vrouwelijke rapper. Alizes onderzoek brengt haar echter al snel op gespannen voet met haar superieuren.

Cast: Jade Olieberg, Belinda van der Stoep, Martijn Lakemeier, Jochum ten Haaf, Dilan Yurdakul, Steef de Bot, Yannick Jozefzoon,  Tarikh Janssen, Steef Cuijpers, Ronald Kalter, Karym El-Dawey, e.a.
Regie: Mete Gümürhan
Scenario: Marta Parlatore, Stienette Bosklopper
Producent: Circe Films, Kaap Holland Film
Omroep: NTR

Meer informatie over Good Bad Girl vind je in het Filmarchief van Telefiilm

 

Along the Way

Uitzending in 2022
Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige tweelingzussen Zahra en Fatimah hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen. Along the Way is de openingsfilm van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) 2022.

Cast: Maliheh Rezaei, Nahid Rezaei, Sina Nazari, e.a.
Regie: Mijke de Jong
Scenario: Jolein Laarman, Jan Eilander en Mijke de Jong
Producent: BALDR Film, in coproductie met Heretic
Omroep: VPRO/HUMAN

Meer informatie over Along the Way vind je in het Filmarchief van Telefilm