Zes nieuwe Telefilms vanaf 11 december bij NPO Zapp


Alle films zijn te zien bij NPO Zapp op NPO 3 en zijn voorzien van audiodescriptie.

Het thema van deze lichting Telefilms is spannende kinderfilms voor de doelgroep 6-12 jaar, waarbij het voor een ouder publiek leuk is om mee te kijken. De verhalen zijn inclusief, eigentijds, prikkelend, verrassend en vooral erg spannend.

Tot zonsondergang

zondag 11 december 2022, 10.00 uur
Voor een hecht groepje vrienden is het de laatste zomeravond voor het begin van de brugklas. Als een van hen na het avondeten opeens verdwijnt, begint een spannende zoektocht vol avonturen. Van een achtervolging door hun oude school en een confrontatie met een paar oudere pestkoppen tot een ontmoeting met Gekke Marie, de vrouw waar ieder kind in het dorp bang voor is. De avond blijkt een bepalend moment tussen hun kindertijd en de aanstaande volwassenheid.

Cast Pascale Kromkamp, Chloé Bouterse, Yèray Topcu, Layla Zara Seme, Isaac Powell, Matsen Montsma, Josephine Arendsen, Astrid van Eck, Anniek Pheifer, David Lucieer, Juliette van Ardenne, e.a.
Regie Albert Jan van Rees
Scenario Reint Schölvinck
Producent IJswater Films
Omroep EO

Meer informatie over Tot zonsondergang vind je in het Filmarchief van Telefilm


Dojo

zondag 18 december 2022, 10.00 uur
Brandon doet klusjes voor Billy, de leider van een plaatselijke jeugdbende. Wanneer hij samen met zijn beste vriend Stefano inbreekt in een judoschool, wordt hij gepakt door de judoleraar Kai. Brandon krijgt een kans om uit de jeugdbende te stappen en mee te trainen voor een belangrijke judowedstrijd. Maar hij wil Stefano, die inmiddels ook in de bende zit, niet kwijtraken. Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken.

Cast Kymani Pinas, Delano Watchman, Emmanuel Boafo, Rosalien Sara Schrickx, Ramses van Hall, Soufyan Allai, Bram Klappe, Glen Faria, Leona Philippo, e.a.
Regie Boris Paval Conen
Scenario Ashar Medina en Evianne Lamme met bijdragen van Joost Schrickx, naar een idee van Joost Schrickx en verhaal van Marielot van der Slikke, Ashar Medina en Evianne Lamme
Producent Phanta Basta
Omroep KRO-NCRV

Meer informatie over Dojo vind je in het Filmarchief van Telefilm


Eerlijk gestolen

zondag 25 dec 2022, 10.00 uur
De 11-jarige Nola doet haar best om geld te sparen zodat haar oma naar Suriname kan reizen om daar de as van haar overleden opa uit te strooien, maar vliegtickets zijn duur en het sparen duurt lang. Als Nola een tas met gestolen geld vindt, laat ze haar goede opvoeding even voor wat het is en besluit ze de buit te houden. Het is tenslotte voor een goed doel. Maar of dat zo’n verstandige keuze is.

Cast Alicia Mendes, Jikke ter Laak, Gerda Havertong, Gery Mendes, Jasmine Sendar, Ingrid Willemse, Fahd Larhzaoui, Samora Bergtop, Boyd Grund, Paul Kooij, Ruurt de Maesschalck e.a.
Regie Hesdy Lonwijk
Scenario Burny Bos
Producent Phanta Basta
Omroep MAX

Meer informatie over Eerlijk gestolen vind je in het Filmarchief van Telefilm


Okedoeibedankt

Zondag 1 januari 2023, 10.00 uur
De verlegen, dove Jamie (12) verhuist naar het doveninternaat om aan haar nieuwe school te beginnen. Ze ziet er tegenop nieuwe vrienden te maken. Als Jamies oma, waarmee ze een bijzondere band heeft en die in Parijs woont, een ongeluk heeft gehad, ontstaat er een onverwacht plan met haar brutale klasgenoot Imane (13). Samen belanden ze op een roadtrip naar Parijs, die al snel een avontuurlijke wending krijgt. Jamie wordt gedwongen uit haar schulp te kruipen. De tocht vol obstakels en bijzondere ontmoetingen wordt een reis om nooit te vergeten.

Cast Mae van de Loo, Douae Zine El Abidine, Bente Jonker, Arjan Bouwmeester, Petra Karlas, Cas Wolters, e.a.
Regie Nicole van Kilsdonk
Scenario Lilian Sijbesma en Nicole van Kilsdonk
Producent Labyrint Film
Omroep BNNVARA

Meer informatie over Okedoeibedankt vind je in het Filmarchief van Telefilm


Romaissa – De superheld uit Rotterdam

zondag 8 januari 2023, 10.00 uur
De fantasierijke Romaissa (12) uit Rotterdam heeft een moeizame relatie met haar moeder sinds haar vader is overleden. Als ze ontdekt dat een projectontwikkelaar hun flat gaat slopen, maken Romaissa en haar beste vriend Lionel een plan om de flat op te knappen en motiveren zo alle bewoners ook weer de handen ineen te laten slaan. Wanneer ze ontdekt dat ze onverklaarbare krachten heeft, lijkt haar missie te slagen. Maar kan ze de sloop van de flat ook echt tegenhouden?

Cast Malak Fatih, Jahlay van Bosse, Zineb Fallouk, Imanuelle Grives, Said Boumazoughe, Jaike Belfor, Stefan Rokebrand, Mamoun El Younoussi, e.a.
Regie Fadua El Akchaoui
Scenario Fadua El Akchaoui en Yücel Kopal
Producent Juliet at Pupkin
Omroep NTR

Meer informatie over Romaissa – De superheld uit Rotterdam vind je in het Filmarchief van Telefilm


Matties

zondag 15 jan 2023, 10.00 uur
De twaalfjarige Ilias krijgt al op jonge leeftijd te maken met de drugscriminaliteit in zijn buurt. Zijn beste vriend Younes wordt bij vergissing vermoord. Op zoek naar de daders raakt Ilias steeds dieper verzeild in de drugswereld en geniet hij van het snelle geld, nieuwe vriendschappen en zijn eerste vriendinnetje. Maar zal hij in staat zijn het drugsmilieu achter zich te laten?

Cast Shad Issa, Abdellah Âdmi, Yassine el Hamdani, Ashraf Benkaddour, Estefanio Pinas, Dinyah Salem, Rian Gerritsen, Hicham Khayale, Nora el Koussour, e.a.
Regie Ineke Houtman
Scenario Maarten Lebens
Producent DOXYFIXY
Omroep VPRO

Meer informatie over Matties vind je in het Filmarchief van Telefilm


Over films met audiodescriptie

Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft wat er in beeld te zien is, waardoor het verhaal beter is te volgen. De Earcatch app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

Foto’s header van links naar rechts en van boven naar beneden: Matties, Okedoeibedankt, Romaissa – De superheld uit Rotterdam, Eerlijk gestolen, Dojo, Tot zonsondergang.