Gewoon vrienden beleeft internationale première in San Francisco


De Telefilm 'Gewoon vrienden', een coproductie van CTM Films en BNNVARA, is geselecteerd voor het San Francisco International LGBTQ Film Festival Frameline en beleefde er woensdag 20 juni zijn internationale première.

Majd Mardo en Josha Stradowski spelen de hoofdrollen in de romantische komedie, die 7 maart werd uitgezonden op NPO 3 en terug te kijken is via NPO Start.

Joris komt niet los van zijn ouderlijk huis, Yad keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze eerst nog het een en ander rechttrekken met hun moeders.

“Refreshingly, the family conflict in this romantic comedy is not that Joris and Yad are gay, but that they are defying family expectations in other ways and must make a new set of choices about how to be themselves. It’s a truly modern tale of queer love.”, aldus het San Francisco International LGBTQ Film Festival Frameline over Just Friends.

Gemma Derksen, hoofd drama BNNVARA: “Dit is precies de reden waarom wij deze film van Henk Burger belangrijk vinden. Het gaat over de liefde tussen twee mensen, in dit geval twee mannen. Er is ook internationaal behoefte aan beeldvorming die homo’s niet problematiseert.”

Gewoon vrienden draaide op het festival op woensdag 20 en zondag 24 juni in het Castro Theater.

Lees meer over Gewoon vrienden