Oproep Telefilm 2018 (uitzending op TV in 2020)


Oproep voor het indienen van synopsissen voor Telefilm 2018

CoBO voert een nieuwe ronde van het Telefilmproject uit. In dit project werken publieke omroepen samen met Nederlandse onafhankelijke producenten.

Een Telefilm is een Nederlandstalige televisiefilm van minimaal 80 en maximaal 90 minuten, primair gemaakt voor televisievertoning. De uiteindelijk geproduceerde Telefilms worden in 2020 uitgezonden op NPO 3.

Er kunnen 12 bijdragen verstrekt worden, voor het uitwerken van een synopsis tot een scenario. De selectie geschiedt door de publieke omroepen. Uiteindelijk worden er in coproductie tussen omroep en producent 6 Telefilms gerealiseerd. Telefilms zijn bij voorkeur niet gebaseerd op een tv-serie of boek.

Het thema is ‘crime’ in de breedste zin van het woord. Kernwoorden zijn: publiek van 20-34 jaar, spannend, gedurfd, betrokken en authentiek. De synopsissen reflecteren de hedendaagse samenleving. De verhalen zijn eigentijds, prikkelend en verrassend. Ze kennen uitgewerkte en aansprekende karakters in een sterk verteld verhaal, zich afspelend in het nu.

Een belangrijke voorwaarde is dat het plan gerealiseerd wordt binnen het beschikbare budget per film van circa € 820.000 (productiefase). Voor de 1e fase én de 2e fase ontwikkeling is € 21.500 beschikbaar.

Indienen kan tot maandag 9 oktober 2017

Download hier de voorwaarden voor het indienen voor Telefim 2018