Opnames Magic Mountains van Urszula Antoniak 3 juni van start


Hannah Hoekstra, Thomas Ryckewaert en Marcin Dorocinski spelen de hoofdrollen in de Telefilm van Urszula Antoniak.

Van 3 juni t/m 7 juli vinden in Amsterdam en het Slowaakse Tatragebergte de opnames plaats van Magic Mountains. Hannah Hoekstra, Thomas Ryckewaert en Marcin Dorocinski spelen de hoofdrollen in de Telefilm van regisseur en scenarioschrijver Urszula Antoniak, producent Family Affair Films en de coproducerende omroep NTR.

Synopsis
Lex, schrijver van populaire romans, heeft geld en roem, maar geen gemoedsrust. Hij vraagt zijn muze Hannah, ooit levenspartner en klimmaatje, voor de laatste keer met hem naar de bergen te gaan. Lex organiseert een trip naar de Slowaakse Hoge Tatra. Hij wil alleen zijn met zijn ex in een afgelegen natuur, onaangeroerd door toeristen. Hij huurt de professionele gids Voytek in om hen naar het startpunt te leiden. Vanaf daar wil Lex alleen verder klimmen met Hannah, maar de gids wil hem niet alleen met haar achterlaten. In de bergen blijkt de normaal impulsieve Lex namelijk totaal onbetrouwbaar.

Acteurs
Hannah Hoekstra (1987) studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. In 2017 was ze Shooting Star op de Berlinale. Voor haar hoofdrollen in Hemel (Sacha Polak, 2012) en De Helleveeg (André van Duren, 2016) won ze tweemaal een Gouden Kalf.

Thomas Ryckewaert (1979) studeerde biologie en filosofie voordat hij naar de Antwerpse toneelschool ging, waar hij in 2006 afstudeerde. Sindsdien werkt hij in theater en speelde hij een leidende rol in de internationale dramaserie The Spiral, die werd genomineerd voor een Emmy Award. In 2017 ontving Thomas een nominatie voor een Gouden Kalf voor zijn rol in Waldstille ( Martijn Maria Smits, 2016).

Over Urszula Antoniak

Het speelfilmdebuut Nothing Personal (2009) van Urszula Antoniak werd genomineerd voor twee European Film Academy Awards (2010) en won zes prijzen, onder meer voor beste debuut in Locarno en vier Gouden Kalveren. Code Blue (2011), geselecteerd voor de Quinzaine des Realisateurs in Cannes, kreeg twee Gouden Kalveren en hoofdrolspeelster Bien de Moor won diverse internationale prijzen. Beyond Words (2017) had zijn internationale première in Toronto en zijn Europese première in San Sebastian. De film won in 2018 twee Gouden Kalveren.

Over Telefilms
Magic Mountains komt tot stand in het kader van het Telefilmproject en wordt naar verwachting in februari 2020 uitgezonden bij de NTR op NPO 3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

Meer informatie over Magic Mountains vind je in het Filmarchief van CoBO.

24 mei 2019