Gelukzoekers van Hanro Smitsman wint MovieZone Award


Regisseur Hanro Smitsman won op het Nederlands Film Festival de MovieZone Award voor zijn Telefilm Gelukzoekers.

Hanro Smitsman won de MovieZone Award voor de 3e keer in zijn carrière. Daarmee is hij volgens MovieZone geen gelukszoeker, maar een geluksvinder. In 2008 kreeg hij de MovieZone Award voor zijn speelfilmdebuut Skin. Twee jaar later was het opnieuw prijs met Schemer en nu wist hij dus met Gelukzoekers de waardering van de jongerenjury te winnen.

De MovieZone Award is uitgereikt door de jongerenjury. De MovieZone Jury @NFF bestond uit vijf jongeren van 15 t/m 19 jaar: Kim van Haaren, Suraphon Monfils, Joey Isenia, Jens van Loenen en Lyènne Doorbos. Zij zagen in Utrecht twaalf films, ontmoetten makers, liepen feestjes af en doken op in de Talkshow, waar ze bekendmaakten dat Gelukzoekers de winnaar was van de MovieZone NFF Award 2018.

Geen geluk, gewoon hartstikke goed!

In het juryrapport vertelden ze ook wáárom deze Groningse romantische komedie in hun ogen de beste film van het hele festival was: “Omdat deze voor ons boven de rest uitstak door zijn originaliteit. Dit kwam door de stijl van de film. De lichte en humoristische toon bleef tijdens de hele film voelbaar. De leuke en minder leuke onderwerpen worden op een unieke manier aangekaart. En het acteerwerk was continu zeer overtuigend, soms overdreven en soms juist klein. Precies goed!”

Meer informatie over Gelukzoekers en terugkijken

2 oktober 2018