Dojo geselecteerd voor Kristiansand International Children’s Film Festival (KICFF)


De Telefilm Dojo van KRO-NCRV is geselecteerd voor de 26ste editie van het Kristiansand International Children’s Film Festival (KICFF), dat van 25 tot en met 30 april plaatsvindt.

Dojo zal vertoond worden in het competitie programma van het festival. KICFF is het grootse filmfestival voor kinderen en jongeren in Noorwegen.

Dojo gaat over de 13-jarige Brandon die klusjes doet voor Billy, de leider van een plaatselijke jeugdbende. Wanneer hij samen met zijn beste vriend Stefano inbreekt in een judoschool, wordt hij gepakt door de judoleraar Kai. Brandon krijgt een kans om uit de jeugdbende te stappen en mee te trainen voor een belangrijke judowedstrijd. Maar hij wil Stefano, die inmiddels ook in de bende zit, niet kwijtraken. Het wordt steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken.

Over de film
Dojo is een spannende telefilm over de Surinaams-Nederlandse Brandon, een straatschoffie, die ten prooi dreigt te vallen aan de jeugdbende die de dienst uitmaakt in zijn buurt. Brandon worstelt met zijn problematische thuissituatie. Zijn ouders maken vaak ruzie en hij moet zich ontfermen over zijn zusje. Hij vindt troost en broederschap bij Billy, de charismatische leider van de bende. Wanneer Brandon en Stefano de opdracht krijgen om de autodealership te beroven, moet Brandon voor eens en voor altijd kiezen aan welke kant hij staat en zal hij moeten vechten om zich los te rukken van het meedogenloze straatleven.

Over de makers
Dojo is tot stand gekomen in het kader van Telefilm met steun van CoBO.
Cast: Kymani Pinas, Delano Watchman, Emmanuel Boafo, Rosalien Sara Schrickx, Ramses van Hall, Soufyan Allai, Bram Klappe, Glen Faria, Leona Philippo, e.a.
Regie: Boris Paval Conen

Naar een idee van Joost Schrickx, verhaal van Marielot van der Slikke, Ashar Medina en Evianne Lamme, scenario van Evianne Lamme en Ashar Medina met bijdragen van Joost Schrickx, producent: Phanta Basta!, omroep: KRO-NCRV.

Meer informatie over Dojo vind je in het Filmarchief van CoBO.