Uitgesloten


Het is 1982, de tijd van disco, new wave en punk. Meisjes touperen hun haar en jongens dansen op ‘Baggy Trousers’. Dit is ook de wereld van Jonathan, een 18-jarige jongen die onbezorgd uitgaat met zijn vriendinnetje Marjan.

Marjan zit op de kunstacademie en gaat om met krakers en punkers. Ook Jonathan’s beste vriend, Coen, heeft een vriendinnetje: Annemiek.

Op zondag gaat Jonathan echter langs de huizen van mensen om de boodschap te verkondigen. Hij is Jehovah’s Getuige en houdt daarom zijn wereldse leven angstvallig voor zijn ouders en gemeenschap verborgen. Jonathan en Coen vertellen Marjan en Annemiek ook niet dat ze in de waarheid leven.

Het dubbelleven kan niet lang stand houden. Coen raakt in paniek, biecht alles op en verraadt daardoor Jonathan. Wanneer Jonathan weigert te liegen over het feit dat hij ook seks met Marjan heeft gehad, zijn de gevolgen niet te overzien. Jonathan realiseert zich langzaam dat er geen weg meer terug is.

NPS – zondag 15 april 2001

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie


Duur 84 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2001
Omroep NTR
Producent Lemming Film
Scenario Marco van Geffen
Regie Mijke de Jong
Acteurs Anne Buurma, Dennis Overeem, Egbert-Jan Weeber, Elsie de Brauw, Gino Gebhard, Hans Man in 't Veld, Kees Broos, Maarten Wemelsfelder, Mads Wittermans, Marcel Hensema, Maud Loth, Medi Broekman, Menno van Beekum, Michiel Huisman, Nadja Hüpscher, Nancy Smit