Taartman


Ben van Bommel is een gepassioneerd banketbakker en zet hiermee de traditie van de familie voort. Als hij door een belastingschuld zijn zaak dreigt te verliezen, doet een goede vriend een voorstel. Het afleveren van tien kilo coke lijkt de oplossing.

Ben’s goede vriend Sjoerd biedt aan zijn schulden af te lossen. Daarvoor moet hij een keer als drugskoerier optreden. Ben is een eerlijke man en voelt hier in eerste instantie niets voor. Als hij beseft dat hij in een keer van al zijn problemen af kan zijn, gaat hij toch overstag.

Dit ritje is helaas niet zonder gevolgen. Alles gaat mis en uiteindelijk wordt Ben zelfs verdacht van moord. Op het grote patisserieconcours wordt hij gedwongen al zijn problemen aan te pakken en blijkt zijn grootste passie de oplossing.

KRO – zondag 19 april 2009

Kijk Taartman terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 85 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2009
Omroep KRO-NCRV
Producent Zoo Pictures
Scenario Pieter Bart Korthuis
Regie Annemarie van de Mond
Acteurs Arnoud Bos, Betty Schuurman, Dajo Hogeweg, Eva van der Gucht, Finn Poncin, Guus Dam, Herman van Ulzen, Iliass Ojja, Jaap Spijkers, Maartje van de Wetering, Marcel Musters, Marina Wijn, Martijn Fischer, Mike Reus, Myranda Jongeling, Neeltje de Vree, Remco Melles, René van 't Hof, Rense Westra, Rik Launspach, Sylvia Hoeks, Tjitske Reidinga