Paramaribo Papers


Geheimagent Robert Lipmann gaat in opdracht van de Nederlandse regering op zoek naar de plotseling verdwenen Nederlandse journalist Kevin Poelgeest in het Suriname van begin tachtiger jaren.

Lipmann moet zich een weg banen in een Suriname dat verlamd wordt door demonstraties en acties tegen de militaire regering. Hij ontmoet er Elvira Poelgeest, de zus van de verdwenen journalist.

Elvira is advocate en minnares van de op het eerste gezicht charmante bevelhebber Raymond Markelo van dit land. Zij gelooft in de sociale revolutie onder leiding van haar krachtdadige minnaar. Maar langzamerhand ziet zij in dat de middelen om dat doel te bereiken wel erg veel offers vergen. Als ze er dan ook nog achter komt dat uitgerekend Raymond haar eigen broer heeft laten verdwijnen, trekt ze haar conclusies. Ze zoekt steun bij Robert Lipmann.

VARA – zaterdag 20 april 2002

Kijk Paramaribo Papers terug via YouTube

 

DVD-hoesje Paramaribo Papers

Affiche Paramaribo Papers

Meer informatie


Duur 95 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2002
Omroep BNNVARA
Producent The Old Man Productions
Scenario Ger Poppelaars
Regie Ger Poppelaars
Acteurs Daniella Mercelina, Dennis Rudge, Emma Waslander, Farida Van den Stoom, Freark Smink, Hans Trentelman, Helen Kamperveen, Iwan Brave, John Serkei, Kenneth Herdigein, Leslie de Gruyter, Mark Rietman, Meryl Gunther, Mike Libanon, Patrick Mathurin, Percy Tjin, Romeo Gunther, Ruben Mühringer, Ruurt de Maesschalck, Sergio Belfor, Tom Jansen, Wilgo Baarn