Het schnitzelparadijs


Nordip Doenia is net geslaagd met een cijferlijst waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Zijn trotste vader wil dat hij medicijnen gaat studeren, maar daar heeft Nordip zelf helemaal geen zin in.

De wereld ligt aan zijn voeten, maar zoals zoveel mensen op die leeftijd weet Nordip nog niet wat hij met de rest van zijn leven aan moet.
Hij kiest ervoor om eerst een tijd stiekem te gaan werken in de spoelkeuken van restaurant De Blauwe Gier, de plek waar je normaal gesproken alleen terecht komt “omdat je echt helemaal niks kunt”. Hier loopt hij Agnes tegen het lijf, het nichtje van de bazin en dus haar opvolger, of ze nou wil of niet.

Nordip en Agnes komen er achter dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten, en tussen de vieze pannen, de vette schnitzels en de even bizarre als hilarische karakters, beginnen ze een geheime relatie. Nordip en Agnes komen voor een belangrijke keuze te staan: zwichtten voor de druk van hun omgeving, of kiezen voor elkaar?

NPS – zaterdag 6 mei 2006

Kijk Het schnitzelparadijs terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 82 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2006
Omroep NTR
Producent Lemming Film
Scenario Marco van Geffen
Regie Martin Koolhoven
Acteurs Bracha van Doesburgh, Frank Lammers, Gürkan Kücüksentürk, Linda van Dyck, Mimoun Oaïssa, Mohammed Chaara, Mounir Valentyn, Sabri Saad El Hamus, Tygo Gernandt, Yahya Gaier