Familie


Els weet sinds twee jaar dat ze kanker heeft. Ze is onlangs ‘uitbehandeld’ verklaard, en om die reden heeft haar man, Jan, hun gezin uitgenodigd om een weekend samen door te brengen in een chalet in Tirol, Oostenrijk. Voor de laatste keer het hele gezin gezellig bij elkaar.

Jan en Els zijn de eerste die in Oostenrijk arriveren. Als ook de anderen aankomen, beginnen de pogingen er wat leuks van te maken. De omstandigheden werken echter niet mee. Er is geen eten.

Sandra maakt zich zorgen over haar zonen die thuis zitten en tracht hen tevergeefs telefonisch te bereiken. Bibi wil per se met haar broer Nico onder vier ogen spreken, maar Nico houdt de boot af.

Jan en Els komen met de boodschappen in het dal vast te zitten. Nico en Von besluiten de gestrande ouders te gaan halen. In het dorp laat Nico zich in de Stube ongepast vollopen, waarna hij zijn moeder dronken met enkele onaangename jeugdherinneringen confronteert. Op weg naar het chalet loopt hij door een val een hersenschudding op en wordt afgevoerd naar bed.

De familie is dan wel compleet in het chalet, maar Nico ligt op bed met een hersenschudding. Dit frustreert Els omdat zij steeds iedereen bij elkaar probeert te krijgen om haar ‘goede nieuws’ te vertellen.

NPS – zaterdag 13 april 2002

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie


Duur 91 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2002
Omroep NTR
Producent ID Film
Scenario Maria Goos
Regie Willem van de Sande Bakhuyzen
Acteurs Anneke Blok, Bart Klever, Bram van der Vlugt, Marisa van Eyle, Mark Rietman, Petra Laseur