De avondboot


De gasten van de vakantiehuisjes Duinroos I en II zijn naar Vlieland gekomen om van de zee en natuur te genieten. De spanningen lopen echter hoog op. Het liefst zouden ze met de eerste boot weer vertrekken.

Teun en Pia worden binnenkort Opa en Oma en teun heeft daar behoorlijk wat moeite mee. Na een bizarre ontmoeting wordt hij verliefd op een jonge onbekende vrouw. Zijn fascinatie voor haar wordt een obsessie. Op subtiele wijze geeft Pia hem de tijd om de realiteit weer onder ogen te zien.

Martine logeert met haar hoogbejaarde moeder op het eiland. Op de dag van de Dodenherdenking komt Martine’s moeder met een schokkende onthulling, die Martine’s toekomst met haar geliefde Hans, een Joodse man, op losse schroeven zet.

Heleen een alleenstaande moeder, is met haar twee puberende zonen Jeroen en Ben op het eiland. Een vriend van Jeroen, Dimitri, komt een paar dagen logeren. Heleen vermoedt dat Dimitri verliefd is op Jeroen en weet daar niet zo goed raad mee.

Het oude echtpaar Edu en Marleen verblijven in een van de vakantiehuisjes, zodat Marleen op krachten kan komen van haar slopende ziekte.
Marleen weet dat ze niet lang meer te leven heeft en probeert zich daar in de rust van het eiland mee te verzoenen.

NCRV – zondag 29 april 2007

Kijk De avondboot terug via NPO Start.

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2007
Omroep KRO-NCRV
Producent IDTV
Scenario Karen van Holst Pellekaan, Marnie Blok
Regie Karim Traïda
Acteurs Anneke Blok, Bart de Vries, Carine Crutzen, Celia Nufaar, Ellen Vogel, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Verbeke, Lieke Antonisen, Lou Landré, Steye van Dam