Cop vs Killer


Frank Spinola is inspecteur bij de recherche in Amsterdam, die een team leidt dat maar één doel heeft: pak Mirko Narain. Frank is gelukkig getrouwd en heeft een dochter waar hij gek op is. Zijn werk is interessant en spannend, maar het is wel gewoon..werk. Een kat en muisspel, zo moet je het zien, en je speelt dat spel zoals het hoort; volgens de regels.

Mirko Narain is een van de meest gevreesde criminelen die er rondloopt. Hij heeft geen gezin, geen banden, geen vrienden. Hij heeft een rechterhand, Rick, die hij vertrouwt, maar dat is dan ook wel het enige. Hij heeft conflicten met de Russische maffia, maar dat valt goed op te lossen, denkt hij. Hij vermoedt ook wel dat de recherche achter hem aan zit, maar dat is misschien wel het laatste waar hij zich druk over maakt.

Maar alles verandert op het moment dat de ex-vriendin van Mirko contact met hem opneemt, omdat zij vreest voor de veiligheid van haar dochter – die ook Mirko’s dochter blijkt te zijn. Mirko heeft haar sinds de geboorte niet gezien, en nu blijkt ze in de meedogenloze handen gevallen te zijn van een loverboy.

Mirko zorgt, met drastische maatregelen, dat zijn dochter veilig bij haar moeder terug komt. Maar dat ontgaat Frank en zijn team niet. Via de dochter van Mirko hebben ze een ingang tot telefoonnummers die ze kunnen afluisteren, wat resulteert in een aanhouding en een verhoor van Mirko door Frank.

Op dat moment realiseert Mirko zich dat Frank gevaarlijker is dan hij ooit gedacht heeft, en beseft Frank dat Mirko’s dochter zijn zwakke plek is.

Met de vondst van een vermoorde informant wordt duidelijk dat Mirko een corrupte rechercheur in het team van Frank heeft. Vanaf dat moment kan Frank niemand meer vertrouwen, en opent hij noodgedwongen alleen de jacht op Mirko. Mirko, afgeleid door zijn oorlog met de Russische maffia en een wraakzuchtige loverboy, bedreigt de vrouw en dochter van Frank, in de hoop op die manier van hem af te komen.

Als dat niet werkt, zint hij op zwaardere maatregelen. Frank beseft dat hij niet aan Mirko kan ontkomen, zolang hij zich aan de regels houdt. Zo wordt de strijd tussen de cop en de killer een heel persoonlijke oorlog op leven en dood, waarbij uiteindelijk blijkt dat de twee misschien wel meer op elkaar lijken dat ze zelf willen.

AVRO – maandag 16 april 2012

Kijk Cop vs Killer terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 88 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2012
Omroep AVROTROS
Producent Shooting Star Filmcompany
Scenario Simon de Waal
Regie Hans Pos, Simon de Waal
Acteurs Ariane Schluter, Jeroen Willems, Marcel Hensema, Mimoun Oaïssa