Cloaca


Vier oude studievrienden; Joep, Pieter, Tom en Maarten, zijn door omstandigheden tijdelijk op elkaar teruggeworpen. Even herleeft hun studententijd.

Joep, ambitieus lid van de Tweede Kamer met uitzicht op een ministerspost, zit middenin een huwelijkscrisis en duikt zo lang onder bij Pieter. Pieter, eens een bevlogen student kunstgeschiedenis en nu al jaren werkzaam als ambtenaar bij de gemeente zit diep in de problemen. Tom, aan coke verslaafde topadvocaat, wil Pieter helpen, maar is door zijn verslaving eigenlijk uitgerangeerd als advocaat. Dan komt de vierde vriend langs, Maarten. Hij staat vlak voor de première van zijn nieuwe theaterstuk waarin Joep’s 18-jarige dochter, met wie hij heimelijk een relatie heeft, een rol speelt.

De mannen besluiten in een opwelling van solidariteitsgevoelens elkaar uit de brand te helpen, maar als blijkt dat het wankel evenwicht dat zij elk in hun leven gevonden hebben en daardoor bedreigd wordt, laten ze elkaar vallen en kiezen zij voor hun eigen hachje.

AVRO – zaterdag 1 mei 2004

Kijk Cloaca terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 100 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2004
Omroep AVROTROS
Producent IDTV
Scenario Maria Goos
Regie Willem van de Sande Bakhuyzen
Acteurs Caro Lenssen, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers, Marleen Stoltz, Peter Blok, Pierre Bokma