Billy


Komedie van cabaretier Theo Maassen over een buikspreker die een relatiecrisis krijgt met zijn pop. Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret.

Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven. Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet.

Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens…

NTR – zondag 25 maart 2018

Kijk Billy terug via NPO Start

Foto’s: Diederick Bulstra

 

Meer informatie


Duur 87 minuten
Genre Speelfilm, Telefilm
Jaar 2018
Omroep NTR
Producent Pupkin
Scenario Sander van Opzeeland, Theo Maassen
Regie Theo Maassen
Acteurs Bruno Vanden Broecke, Christine de Boer, Ellen Parren, Ruben van der Meer