Telefilm Rabarber wint Emmy Award

Op de MIPTV in Cannes zijn op 5 april de 5e Emmy Kids Awards uitgereikt. De Telefilm Rabarber van Maarten Lebens en Mark de Cloe won een Emmy in de categorie tv-film/mini-serie



Lees verder

Film met Maarten Heijmans wint prijs VS

De film Het mooiste wat er is met in de hoofdrollen Maarten Heijmans en Sallie Harmsen heeft zondag de prijs voor de beste film gewonnen op het Praxis Film Festival in de Amerikaanse staat North-Carolina. Dat hebben de makers maandag bekendgemaakt.

Het mooiste wat er is was de enige Nederlandse film in de uit 24 titels bestaande competitie van producties uit de hele wereld. De film vertelt over de moeilijkheden die gelukkige stellen kunnen tegenkomen bij de komst van een kind. Behalve Heijmans en Harmsen spelen ook Johanna ter Steege, Marcel Hensema en Christine van Stralen rollen in Het mooiste wat er is.

 

Het is niet de eerste Amerikaanse bekroning voor Heijmans; vier maanden geleden won hij ook een Emmy Award voor zijn rol als Ramses Shaffy in de gelijknamige tv-serie. Het mooiste wat er is maakte deel uit van de reeks telefilms uit 2015 en werd geregisseerd door Danyael Sugawara (Alles Stroomt). De film werd eerder al op een Duits festival bekroond.

Lees verder

Nederlandse film Het mooiste wat er is wint Duitse prijs

De film Het mooiste wat er is met in de hoofdrollen Maarten Heijmans en Sallie Harmsen heeft zondag de prijs voor de beste film gewonnen op het Snowdance Festival in de Duitse stad Landsberg, hebben de makers maandag bekendgemaakt.
 

Het mooiste wat er is was de enige Nederlandse film in de uit twintig titels bestaande competitie van producties uit de hele wereld. De film vertelt over de moeilijkheden die gelukkige stellen kunnen tegenkomen bij de komst van een kind.

Behalve Heijmans en Harmsen spelen ook Johanna ter Steege, Marcel Hensema en Christine van Stralen rollen in Het mooiste wat er is.

Het is niet de eerste internationale bekroning voor Heijmans, drie maanden geleden won hij ook een Emmy Award voor zijn rol als Ramses Shaffy in de gelijknamige tv-serie. Het mooiste wat er is maakte deel uit van de reeks telefilms 2015 en werd geregisseerd door Danyael Sugawara (Alles Stroomt).

Lees verder

2017 Telefilms geselecteerd

Voor de Telefilms van 2017 kwamen 69 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen gekozen. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan. Onderstaand in alfabetische volgorde de zes titels.

Lees verder