Telefilms 2016; rondetafelgesprek over deadlines, beperkingen en kansen

Een combinatie van een romcom en heistfilm (Fake), een drama gesitueerd in Volendam (Op de dijk), een oorlogsfilm (Kamp Holland) en nog veel meer. De nieuwe Telefilms die dit voorjaar te zien zijn bij de NPO, tonen aan dat je met beperkte middelen en in relatief korte tijd de meest uiteenlopende verhalen kunt vertellen. PLOT sprak met scenaristen Cecilie Levy, Bert Bouma en Boris Paval Conen over het schrijven van een Telefilm.

 Lees verder

Telefilm Fake, NPO3, zondag 8 mei 20u25

Een meisje, een sjeik en een kunstroof

 

Maya (Sanne Langelaar) is net klaar met een dubbele master kunstgeschiedenis en archeologie. Haar gay best friend Erik (Gijs Naber) waarschuwt haar regelmatig voor de niet erg betrouwbare types waar Maya op valt, maar zonder resultaat. Wanneer ze met haar laatste verovering David (Tim Haars) door Zuid-Amerika reist ontsnapt ze ternauwernood aan een arrestatie vanwege een paar kilo cocaïne in haar tas. Volledig blut keert Maya terug naar Nederland waar ze een bed & breakfast begint in een oud pand van haar oma. De kamers zijn net op tijd klaar voor bezoekers van de International Art Fair, de grootste kunstbeurs ter wereld. Haar eerste en enige gast is de aantrekkelijke Aziz (Nasrdin Dchar), een crimineel die plannen smeedt om op de beurs een eeuwenoud Marokkaans mozaïek te stelen. Hij betaalt Maya goed voor haar kunstexpertise, maar wanneer de vonken onvermijdelijk over springen komt Maya voor een lastige keuze te staan: moet ze haar hart of haar verstand volgen?

 

Lees verder

Bijna half miljoen kijkers voor Op de Dijk

Zo’n 443.000 kijkers (uitgesteld kijken nog niet meegerekend) hebben de aangrijpende Telefilm Op de Dijk bekeken.

De film gaat over de gevolgen van de nieuwjaarsbrand in Volendam van vijftien jaar geleden.

Lees verder

Telefilm Op de Dijk Zondag 1 mei, NPO3, 20u25

Zondag 1 mei wordt de aangrijpende Telefilm Op de Dijk van Mirjam de With uitgezonden. Vijftien jaar na de nieuwjaarsbrand in Volendam zijn oude wonden nog niet geheeld.

 

Visser Johan (Egbert Jan Weeber) woont in Noorwegen met zijn vriendin Sara (Viktoria Winge). Een telefoontje uit zijn geboortedorp Volendam dwingt hem terug te keren. Er zijn financiële problemen in de familie. In Volendam ziet hij zijn beste vriend Chris (Mike Weerts) terug. Johan was met hem in het café tijdens de nieuwjaarsbrand. Terwijl Chris door de ramp getekend is voor het leven, heeft Johan het er redelijk goed vanaf gebracht. Zijn schuldgevoel daarover is nog altijd groot, maar Chris zit niet op medelijden te wachten. Johans grootste wonden zitten diep van binnen en zijn nooit geheeld.

 

Lees verder