Telefilm 12 april: Vind die domme trut en gooi haar in de rivier

Een confronterend portret van de vijftienjarige Remco die een video post op internet en vervolgens de consequenties onder ogen moet komen.

De vijftienjarige Remco (Nino den Brave), zijn vader (Wim Opbrouck) en zijn 13-jarige zusje Lizzy (Senna Fokke) onderhouden een illegale puppyhandel. Remco doet er alles aan om gezien te worden door zijn vrienden en zijn vader. In één van zijn vele pogingen om zichzelf te bewijzen zet hij een choquerend filmpje op Youtube waarin te zien is hoe zijn zusje een aantal zieke puppy’s in een rivier gooit. De impact van het filmpje op internet is veel groter dan dat hij ooit had kunnen bedenken.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees verder

Telefilm 5 april: Off Track

Een roadmovie over drie backpackende vrienden en een lokale prostituee

Op reis met twee vrienden door Zuid Amerika heeft twintiger Luuk (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) de tijd van zijn leven. Tot hij in Ecuador buiten de gebaande paden van de backpack trail wordt geconfronteerd met een rauwe werkelijkheid. Een stapavond in Quito eindigt onbedoeld in een illegaal bordeel. Als Luuk besluit een van de meisjes te redden, blijkt de situatie ingewikkelder dan hij dacht en komt ook zijn vriendschap met de gevoelige Daniel (Reinout Scholten van Aschat) en de flierefluiter Gregor (Ludwig Bindervoet) op het spel te staan. Heeft Luuk als verse wereldverbeteraar what it takes? Of draait het hem vooral om zijn eigen goede gevoel?

 

Lees verder

Telefilm 29 maart: Silk Road

Een psychologische thriller over een slim meisje dat haar charismatische buurjongen wil imponeren en zo betrokken raakt bij drughandel via internet.

 

De 20-jarige Daphne (Olivia Lonsdale) is zeer handig met computers. Ze woont nog thuis, net als haar 24-jarige buurjongen Raymond (Gijs Blom), die op een dure motor rijdt en iets onweerstaanbaars heeft voor Daphne. Op haar eerste, onhandige toenaderingspoging reageert hij afhoudend, maar wanneer ze zijn computer weet te hacken heeft ze zijn interesse gewekt.

Raymond laat haar weten dat ze, als ze wil, via hem geld kan verdienen. Daphne is nieuwsgierig genoeg om op het aanbod in te gaan en tijdens haar eerste klus leert ze Sem (Jonas Smulders) kennen, de boezemvriend en zakenpartner van Raymond. Terwijl Daphnes gevoelens voor Raymond groeien, wordt Sem juist verliefd op Daphne. Ondertussen belandt Daphne in de fascinerende en spannende wereld van internetcriminaliteit: xtc-handel via het ondergrondse netwerk Silk road. Maar de politie zit ook niet stil.

 

Lees verder

Telefilm 22 maart: De Terugkeer van de Wespendief

Een psychologische thriller over een duister verleden dat zich niet langer laat wegdrukken. Met Benja Bruijning en Sanne Langelaar.  

De introverte Simon Antonisse (Benja Bruijning) heeft samen met zijn hoogzwangere vrouw Laura (Sanne Langelaar) een slecht lopende boekhandel. Wanneer op een dag een vreemdeling de zaak binnen komt roept dat bezoek bij Simon traumatische herinneringen op aan een kindertijd vol pesterijen. Simon volgt de vreemdeling maar is daardoor getuige van een nieuwe dramatische gebeurtenis. De introverte boekverkoper kan zijn onverwerkte verleden niet langer onderdrukken, hoeveel moeite hij ook doet om zijn geheim te bewaren – ook voor zijn vrouw Laura.

 

Lees verder