Telefilm 5 april: Off Track

Een roadmovie over drie backpackende vrienden en een lokale prostituee

Op reis met twee vrienden door Zuid Amerika heeft twintiger Luuk (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) de tijd van zijn leven. Tot hij in Ecuador buiten de gebaande paden van de backpack trail wordt geconfronteerd met een rauwe werkelijkheid. Een stapavond in Quito eindigt onbedoeld in een illegaal bordeel. Als Luuk besluit een van de meisjes te redden, blijkt de situatie ingewikkelder dan hij dacht en komt ook zijn vriendschap met de gevoelige Daniel (Reinout Scholten van Aschat) en de flierefluiter Gregor (Ludwig Bindervoet) op het spel te staan. Heeft Luuk als verse wereldverbeteraar what it takes? Of draait het hem vooral om zijn eigen goede gevoel?

 

Lees verder

Telefilm 29 maart: Silk Road

Een psychologische thriller over een slim meisje dat haar charismatische buurjongen wil imponeren en zo betrokken raakt bij drughandel via internet.

 

De 20-jarige Daphne (Olivia Lonsdale) is zeer handig met computers. Ze woont nog thuis, net als haar 24-jarige buurjongen Raymond (Gijs Blom), die op een dure motor rijdt en iets onweerstaanbaars heeft voor Daphne. Op haar eerste, onhandige toenaderingspoging reageert hij afhoudend, maar wanneer ze zijn computer weet te hacken heeft ze zijn interesse gewekt.

Raymond laat haar weten dat ze, als ze wil, via hem geld kan verdienen. Daphne is nieuwsgierig genoeg om op het aanbod in te gaan en tijdens haar eerste klus leert ze Sem (Jonas Smulders) kennen, de boezemvriend en zakenpartner van Raymond. Terwijl Daphnes gevoelens voor Raymond groeien, wordt Sem juist verliefd op Daphne. Ondertussen belandt Daphne in de fascinerende en spannende wereld van internetcriminaliteit: xtc-handel via het ondergrondse netwerk Silk road. Maar de politie zit ook niet stil.

 

Lees verder

Telefilm 22 maart: De Terugkeer van de Wespendief

Een psychologische thriller over een duister verleden dat zich niet langer laat wegdrukken. Met Benja Bruijning en Sanne Langelaar.  

De introverte Simon Antonisse (Benja Bruijning) heeft samen met zijn hoogzwangere vrouw Laura (Sanne Langelaar) een slecht lopende boekhandel. Wanneer op een dag een vreemdeling de zaak binnen komt roept dat bezoek bij Simon traumatische herinneringen op aan een kindertijd vol pesterijen. Simon volgt de vreemdeling maar is daardoor getuige van een nieuwe dramatische gebeurtenis. De introverte boekverkoper kan zijn onverwerkte verleden niet langer onderdrukken, hoeveel moeite hij ook doet om zijn geheim te bewaren – ook voor zijn vrouw Laura.

 

Lees verder

Telefilms 2017 feestelijk in première

Maandag 6 maart werd de groene NPO-loper weer uitgerold voor de Hilversumse Vue-bioscoop waar de zes nieuwe Telefilms in première gingen. Cast- en crewleden van deze nieuwe Nederlandse speelfilms waren in groten getale aanwezig.

Lees verder

Barry Atsma en Jacob Derwig in Bankier van het verzet

Het verhaal van verzetsheld en bankier Walraven (Wally) van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog bekend werd als de bankier van het verzet, wordt verfilmd door Joram Lürsen (Publieke Werken) met Barry Atsma en Jacob Derwig in de hoofdrollen. 

 

Lees verder