Misdaadkomedie De Grote Zwaen in première op het NFF

Het Nederlands Film Festival verwelkomt DE GROTE ZWAEN als premièrefilm op de 35e editie van het filmfestival in Utrecht. De zwart-humoristische misdaadfilm van regisseur Max Porcelijn beleeft op woensdag 30 september zijn feestelijke première in Pathé Rembrandt. Tegelijkertijd vindt tevens de publiekspremière plaats in samenwerking met Preview Magazine. Er zijn rollen weggelegd voor Peter van de Witte, Anniek Pheifer, Ton Kas, Michiel Romeyn, Ruben van der Meer, René van ’t Hof, Eva Duijvestein en Kees Hulst. DE GROTE ZWAEN draait vanaf 29 oktober in de Nederlandse bioscopen.

DE GROTE ZWAEN gaat over de Amsterdamse schrijver Gerard F. Zwaen, die eind jaren ’90 verzeild raakt in perikelen rond een hasj-handelaar, een corrupte FIOD-rechercheur en een Rijksrechercheur.

Lees verder

Start opnames Telefilm Op de Dijk in Volendam

Van zaterdag 1 augustus tot zondag 6 september zijn in Volendam en Noorwegen de opnames van Op de Dijk. Egbert-Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer en de Noorse actrice Victoria Winge spelen hoofdrollen in de speelfilm van Mirjam de With (regie) en Cecilie Levy (scenario). De Telefilm is een productie van Family Affair Films en de NTR.

Vijftien jaar na de brand keert visser Johan terug naar geboortedorp Volendam; daar blijken zijn oude wonden nog niet geheeld. Het psychologische drama Op de Dijk is de vijfde samenwerking van regisseur Mirjam de With en producent Family Affair Films, na succesvolle producties zoals Ballast (televisiefilm NTR) en Mina Moes (veelbekroonde kinderfilm VPRO). De hoofdrolspelers in Op de Dijk zijn Egbert-Jan Weeber, Mike Weerts, Ellen Pieters, Whitney Sawyer, Bart Klever, Cathy Bond en de Noorse actrice Viktoria Winge.

Lees verder

Eerste selectie van twaalf plannen voor de Telefilms van 2017

Voor de Telefilms van 2017 kwamen 69 voorstellen binnen. Hieruit zijn nu twaalf filmplannen geselecteerd, die van CoBO elk 20.500 euro krijgen voor verdere uitwerking van het scenario. In de tweede fase worden zes titels gekozen voor de ontwikkeling van het definitieve scenario.

Lees verder

Zes Telefilms van 2016 vanaf maart 2016 op TV

Voor de Telefilms van 2016 kwamen 83 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen gekozen. Op basis van de scenario's wordt beslist of de films definitief in productie gaan. Onderstaand in alfabetische volgorde de zes titels.

De Telefilms 2016 zullen vanaf maart 2016 op TV worden uitgezonden.

 

 

 

Lees verder